Новини

Стрес війни та методи оволодіння ним. Семінар-тренінг.

10.11.2016 16:36
Найближчих вихідних, 12-13листопада 2016 року в м. Тернополі на території Свято-Трохцького Духовного Центру. що на проспекті Зліки (остання зупинка на проспекті, так і називається "Дузовний Центр) за...
>>

Наступна "Сімейна зустріч"

06.06.2016 12:00
Наступна "Сімейна зустріч" - для бійців та їхніх дружин, відбудеться вже цієї середи, 8 червня 2016 року, о 15-тій годині за тією ж адресою, щ й попередня - вул. Лисенка. 8. Увага - початок зміщено...
>>

Ми створили громадську організацію.

06.06.2016 11:59
Ми створили громадськуу органзіацію - "Асоціація психологів України "Разом заради майбутнього". Детальніше - на сайті організації - https://together-for-future.webnode.com.ua/
>>

Увага! Проект для дружин та членів сімей воїнів АТО

21.04.2016 12:54
Ми розпочинаємо новий волонтерський проект - цього разу для дружин колишніх і теперішніх воїнів АТО та для них самих.  Але запрошуються також й самі воїні (подружні пари) - якщо Ви хочете...
>>
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Загальні правила проведення груп

 

Всі психотерапевтичні групи, з нензначними відмінностями, підпорядковуються одним і тим же правилам, основним з яких є два - правило конфіденційності - ніщо, сказане на групі. не може бути винесеним за її межі, та вимога не оцінювати ініших учасників групи - говорити про власні почуття і переживання, замість того, щоб оцінювати чи звинувачувати іншого учасника групи.

Крім того, є ще цілком зрозумілі норми звичайного людського спілкування - не вставати під час проведення групи і не виходити з неї (принаймі без дозволу ведучого), не ходити по залу, не розмовляти по мобільному телефону, слідкувати за діями ведучого групи, не ображати і не знецінювати інших учасників групи, не проявляти фізичну агресію, на "затикати рота" іншим учасникам групи. Все це сформульовано  в кількох простих і доступних вимогах, які Ви можете переглянути нижче.

 

Правила груп взаємодопомоги для переселенців та членів родин воїнів АТО

 

  1. Під час проведення групи не вставати, не ходити, не розмовляти по мобільному телефону (вимкнути звук), не перебивати інших учасників групи і не диктувати їм свої правила. Один говорить – інші слухають.
  1. Говорити можна будь-що, що приходить в голову – в межах загальноприйнятих норм пристойної поведінки. Якщо щось Вас дуже сильно зачепило – оголошуйте це, не тримайте в собі! В цьому разі перебивати можна.
  1. Правило конфіденційності – ніщо, сказане на групі, не може бути винесеним за її межі, якщо це стосується інформації щодо іншого учасника групи, в т.ч. – його поведінки на групі. Це обов’язкове правило нашої і Вашої психологічної безпеки.
  1. Не оцінювати інших людей, не вказувати, що їм робити, ставитися з повагою до усіх учасників групи. Ми не Боги і не можемо 100% знати, що таке добро і зло, а тому не беремося судити інших людей.
  1. Говорити від свого імені «я відчуваю, я злюся, тощо», замість того, щоб звинувачувати в цьому когось іншого, особливо – іншого учасника групи (не казати: «ти все не так робиш!»).
  1. «Тут і тепер» – ми говоримо про те, що відбувається зараз, під час проведення групи, що ми відчуваємо і про що думаємо зараз, замість того, щоб рятувати весь світ чи вирішувати проблеми, які насправді від нас не залежать. Особливо якщо ці проблеми знаходяться далеко від нас в минулому чи навпаки – в майбутньому.
  1. Група має обмежену тривалість, тому починатися і завершуватися повинна вчасно. Тому прохання не запізнюватися і не намагатися сказати зразу все – будуть наступні групи, Ви встигнете сказати те, що думаєте. Якщо ж є нагальна потреба висловитися прямо зараз – то після завершення групи Ви можете підходити до ведучих в індивідуальному порядку.

 

Правила проведення груп взаємодопомоги для воїнів АТО

 

  1. Під час проведення групи не вставати, не ходити, не розмовляти по мобільному телефону (вимкнути звук), не перебивати інших учасників групи і не диктувати їм свої правила. Один говорить – інші слухають.
  2. Правило конфіденційності – ніщо, сказане на групі, не може бути винесеним за її межі, якщо це стосується інформації щодо іншого учасника групи, в т.ч. – його поведінки на групі. Це обов’язкове правило нашої і Вашої психологічної безпеки.
  3. Не оцінювати інших людей, не вказувати, що їм робити, ставитися з повагою до усіх учасників групи. Ми не Боги і не можемо 100% знати, що таке добро і зло, а тому не беремося судити інших людей.
  4. Не перебивати інших учасників групи. Один говорить - інші слухають. Виняток - коли Ви відчуваєте, що маєте сказати щось надзвичайно важливе. Тоді перебивати можна
  5. Говорити від свого імені «я відчуваю, я злюся, тощо», замість того, щоб звинувачувати в цьому когось іншого, особливо – іншого учасника групи (не казати: «ти все не так робиш!», "ти неправильно всиловлюєшся").
  6. «Тут і тепер» – ми говоримо про те, що відбувається зараз, під час проведення групи, що ми відчуваємо і про що думаємо зараз, замість того, щоб рятувати весь світ чи вирішувати проблеми, які насправді від нас не залежать. Особливо якщо ці проблеми знаходяться далеко від нас в минулому чи навпаки – в майбутньому.
  7. Група має обмежену тривалість, тому починатися і завершуватися повинна вчасно. Тому прохання не запізнюватися і не намагатися сказати зразу все – будуть інші групи, Ви встигнете сказати те, що думаєте. Якщо ж є нагальна потреба висловитися прямо зараз – то після завершення групи Ви можете підходити до ведучих в індивідуальному порядку.

 

Пошук

© 2015 Усі права захищені.